19 januari 2022
de bitcoin koers

De Bitcoin Koers in 2021

Bitcoin is één van de bekendste cryptomunten die nu op de markt is. Veel mensen kennen deze munt. Op moment van schrijven is Bitcoin rond de 59.000 euro waard. Dit een ATH (All Time High), maar volgens experts zal deze koers nog flink gaan stijgen. Lees in dit artikel verder over de Bitcoin koers en de verwachtingen!

Geschiedenis Bitcoin

De Bitcoin werd in 2008 uitgevonden, maar werd pas uitgegeven in 2009. De eerste digitale transactie had plaatsgevonden in januari 2009. De eerste fysieke transactie vond plaats in 2010. Hier werden twee pizza’s verkocht voor 10.000 Bitcoins.

In 2013 is de Bitcoin koers van 11 euro naar 887 euro gestegen. Tot 2016 was er sprake van veel dalingen, maar in 2016 ging de koers weer naar de 800 euro. In 2017 is de prijs omhoog geschoten. De hoogste prijs wat behaald was, was 15.600 euro. Tegenwoordig is de Bitcoin nog meer waard geworden. De prijs ligt nu rond de 59.000 euro.

de bitcoin koers

Beleggen in Bitcoin

Als je wilt beleggen in Bitcoin, moet je naar een aantal factoren kijken. Bitcoin wordt door een aantal dingen beïnvloed. Denk aan media aandacht, energieverbruik, regelgeving in landen en dominantie van grote investeerders.

Veel mensen vragen zich af of het nog verstandig is om te investeren in Bitcoin. Volgens veel experts, gaat de Bitcoin koers in eind 2021 nog flink stijgen. Er zijn meerdere analyses uitgevoerd en veel analyses zijn positief. Daarnaast zitten we op moment van schrijven ook in een “bull market”. Dit betekent dat de koers van alle munten hoogstwaarschijnlijk omhoog zal gaan. Nu is het nog steeds verstandig om een investering te doen in Bitcoin!

Heb jij nog meer interesse in Bitcoin en de koers? Lees dan verder op Bankr voor meer informatie. Deze informatie kan je gebruiken om een goede investering te maken!