21 juni 2021
te koop

Execution only

Execution only: in potentie mooie besparingsmogelijkhed bij afsluiten hypotheek

Een eigen woning in bezit hebben zodat je niet meer maandelijks geld aan huur ziet verdwijnen, dat is natuurlijk iets dat we allemaal wel graag zouden willen. Voordat het echter allemaal zo ver is moet er altijd heel wat gebeuren. Vooral rond het aankopen van een woning komen wat dat betreft veel kosten kijken. Deze kosten hebben bijvoorbeeld te maken met diensten van makelaars, taxateurs, notarissen en hypotheekadviseurs. Gelukkig is het wel mogelijk bepaalde kosten hiervan weg te bezuinigen. Als je bijvoorbeeld zelf over veel financiële kennis beschikt, dan zou je kunnen kiezen voor een execution only hypotheek. Hierbij heb je dan dus geen inmenging van een hypotheekadviseur nodig, iets dat je al snel honderden euro’s bespaart.

Voor wie is de execution only interessant?

Voor mensen met de volgende eigenschappen is een execution only interessant en haalbaar:

  • Mensen die, uiteraard na enig vooronderzoek, weten wat ze willen.
  • Mensen die hebben kunnen aantonen over de juiste kennis van zaken te beschikken.
  • Mensen die met name uitstekend op de hoogte zijn van de kansen, regels en risico’s die verbonden zijn aan verschillende hypotheekvormen en aanvullende factoren.
Execution only

Over deze zaken beslis je bij execution only zelf

Wanneer je er inderdaad voor kiest (en mag kiezen) voor een execution only hypotheek te gaan, dan zul je over diverse essentiële zaken zelf een beslissing moeten nemen. Hieronder valt uiteraard de hypotheekvorm, een aspect dat samen met de rentevaste periode en het geleende bedrag bepaalt hoe hoog je maandlasten straks zullen worden. Verder zul je je moeten verdiepen in alle bijbehorende verzekeringen die je kunt afsluiten over je woning en zelfs over jezelf. Veel voorkomende verzekeringen die rond hypotheken spelen zijn de opstalverzekering (die meestal zelfs verplicht wordt gesteld door geldverstrekkers), de inboedelverzekering en de overlijdensrisicoverzekering.