6 december 2021

Hoe kan ik mijn lening berekenen?

De berekening van lening is belangrijk als je besluit om geld te gaan lenen. Je moet namelijk wel een bedrag lenen dat je terug kunt betalen met een Berekening van lening kan dat. Als je geld gaat lenen, kun je kiezen tussen een persoonlijke lening en een doorlopend krediet. Meet over de persoonlijke lening voordelen kun je verderop in deze blog lezen. Kies je voor een persoonlijke lening, dan weet je precies hoeveel kosten je hebt, hoeveel rente je moet betalen en hoe lang de lening loopt. Een doorlopend krediet is wat flexibeler. Je mag de bedragen die je hebt afgelost namelijk opnieuw lenen. Wil je meer informatie over de berekening van lening of persoonlijke leningen? In deze blog gaan we er dieper op in.

Voordelen van een persoonlijke lening

De Persoonlijke lening voordelen zijn als volgt: je kunt je schulden sneller aflossen met een persoonlijke lening. Wanneer je meerdere schulden hebt bij verschillende kredietverstrekkers, bestaat de kans dat je het overzicht over je schulden kwijtraakt. Als je niet op tijd afbetaalt, riskeer je zelfs boetes. Met het openen van een persoonlijke lening kun je dit voorkomen. Je kunt namelijk al je losse schulden in een keer afbetalen. Ook kun je de kosten van je creditcard betalen met een persoonlijke lening. Het voordeel hiervan is dat je veel minder rente betaalt over een persoonlijke lening dan over een creditcard.

Hoe kun je het aflossen van je lening berekenen?

Een berekening maken op basis van hoeveel je wilt aflossen kan best lastig zijn. Er zijn gelukkig calculators op internet waar je het simpel kunt berekenen, maar je kunt het ook zelf doen. Ten eerste bereken je hoeveel je aan rente en aflossing betaalt gedurende de looptijd van de lening. Daarna wordt het totale bedrag gedeeld door de aantal maanden looptijd. Je betaalt dus elke maand hetzelfde bedrag aan rente.