6 december 2021
Accountantskantoor Groningen

Tips bij het inhuren van een accountant

Iemand jouw boekhouding toevertrouwen is nogal wat. Of je nu net begonnen bent als kleine ondernemer, of al jaren aan de slag bent en inmiddels een groot bedrijf beheert, het blijft spannend. Je wil jouw administratie in goede handen leggen. Woon je in Groningen? Zoek dan op Accountantskantoor Groningen. In dit artikel staan een paar tips beschreven die je kunt gebruiken bij het inhuren van een accountant. Waar moet je op letten?

Accountantskantoor Groningen

Wees helder

Het belangrijkste is dat je helder en duidelijk communiceert, vanaf begin af aan. Wat zijn de taken? Wat moet er wel en niet bijgehouden worden? Wanneer jij als bedrijf een accountant inhuurt, ben jij ook degene die de controle heeft over wat er wel en niet uitbesteed wordt. De meeste ondernemers kiezen ervoor om de alle boekhouding uit handen te geven. Zo hoef je niet constant met elkaar in gesprek over wat de één doet en wat de ander doet. Wees ook helder over de prijs en maak hier in het begin duidelijke afspraken over. Het is aan te raden om een vast tarief af te spreken. Kies een vast punt in de week of maand wanneer je alles aanlevert en spreek ook van tevoren af of dit digitaal of op papier zal zijn. Het is belangrijk dat je je aan deze afspraken houdt, want in dit geval komt het van beiden kanten.

In de buurt

Daarnaast is het belangrijk om een accountant in de buurt in te schakelen. Je moet regelmatig met elkaar in gesprek of papieren aanleveren en dan is het niet handig om stad en land af te moeten reizen. Tijd is geld en zo is onnodige reistijd dat ook. Ook in geval van nood is het aan te raden om dicht bij elkaar in de buurt te wonen.