19 januari 2022
kosten motor

Welke kosten komen er kijken bij het rijden van een motor?

Wil je motor gaan rijden? Het rijden van een motor geeft je veel vrijheid. In tegenstelling tot een auto ben je een stuk wendbaarder. Je hoeft niet achteraan in de file aan te sluiten. Ook is de aanschaf van een motor vaak een stuk goedkoper en ben je (doorgaans) minder geld kwijt aan het onderhoud. Maar welke kosten komen er nu precies kijken bij het bezitten van een motor? In deze blog zetten we het voor je op een rij.

Eenmalige kosten
Allereerst zijn er de eenmalige kosten waar je rekening mee dient te houden. Om een motor te rijden heb je uiteraard een motorrijbewijs nodig. Voor het behalen van een motorrijbewijs raden we je aan om €1000 tot €2000 te reserveren.

Heb je je motorrijbewijs gehaald? Gefeliciteerd! Vervolgens is het tijd om je eigen motor te kopen. Ga je voor een nieuwe motor of ga je voor een motoroccasion? Voor de aanschaf van een motor raden we je aan om €5000 tot €20.000 te reserveren. Voor dit bedrag heb je doorgaans een goede motor waar je nog jarenlang mee vooruit kan.

Natuurlijk heb je ook beschermende motorkleding nodig. Een motorhelm is volgens de wet sowieso verplicht. Daarnaast raden we je aan om ook een goed pak aan te schaffen. Op de motor ben je immers erg kwetsbaar.

Jaarlijkse kosten
Om motor te kunnen rijden heb je een motorverzekering nodig. Maandelijks betaal je hier een bedrag voor. Ook ben je verplicht om motorrijtuigenbelasting te betalen. Voor het onderhoud van je motor raden we je aan om jaarlijks zo’n €500 te reserveren. Daarnaast komen er natuurlijk nog brandstofkosten bij kijken.

Ben je op zoek naar een nieuwe motor of een tweedehands motor? Neem eens een kijkje bij Gebben Motoren. Hier koop je ook direct geschikte motorkleding. IXS motorkleding bijvoorbeeld.